Fødsel

At blive forældre er en dejlig ting. Men der er også mange ting, der skal ordnes umiddelbart efter fødslen, og her kan man godt blive lidt forvirret. Fødslen skal fx registreres og barnet skal have navn. På denne side kan du læse om, hvordan meget af det praktiske foregår, og hvad du skal gøre.

Alle fødsler i Danmark skal anmeldes til sognets personregisterfører. Kirkekontoret modtager automatisk en anmeldelse om fødslen fra jordemoderen. En forældreanmeldelse er kun nødvendig, hvis der ikke har medvirket en jordemoder ved fødslen.

Du kan læse mere om faderskabet og dets retsvirkninger i menuen til venstre.
I menuen til venstre finder du også information om navngivning.